شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي از تسریع روند گرایش نخبگان و روشنفکران غربی به دین اسلام خبر داد و گفت: میانگین سن نومسلمانان 27 سال است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد طی سخنانی در یادواره اندیشمند مسلمان پروفسور روژه گارودی گفت: مسئله موج اسلام خواهی و تشیع گرایی میان نخبگان و فرهیختگان اروپایی یک پدیده عظیمی است که به لحاظ کمی و کیفی در خور توجه می باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه در رابطه با این پدیده عظیم باید کاری علمی و دقیق صورت گیرد افزود: متاسفانه تاکنون در این رابطه با سستی و بی تفاوتی برخورد نموده ایم.

*شناسایی عوامل گرایش به اسلام

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر شناسایی آنچه که موجب اسلام خواهی در سراسر دنیا و به ویژه دنیای غرب شده است افزود: باید ماهیت شکل گیری این جریان را به لحاظ مختلف مورد بررسی قرار داد و با تهدیدات و آسیب های پیش روی آن مقابله کرد.

  وی در این رابطه افزود: مطمئناً سلسله عوامل سلبی و ایجابی موجب پیدایش و رشد این پدیده در سه دهه اخیر شده است، زیرا گروهها و طیف هایی از طبقات مختلف اجتماعی بالاخص از اقشار متفکرین و روشنفکران تحت تاثیر عوامل منفی از دیگر مکاتب اعراض کرده و به سمت اسلام روی می آورند.

حجت الاسلام والمسلمین رشاد در ادامه با اشاره به جاذبه های موجود در دین اسلام افزود: یکی از وظایف ما در حال حاضر شناخت عوامل سلبی و ایجابی و برنامه ریزی جهت برجسته تر نمودن عوامل ایجابی می باشد.

وی همچنین افزود: به نظر می رسد مسیحیت تهی از منطق و دچار نوعی فقر معرفتی است که همین عامل زمانی موجب گرایش اروپاییان به مکاتب مارکسیستی و ماتریالیستی شده و پس از اضمحلال این نحله های فکری به اسلام گرایش یافته اند.

*60 درصد تازه مسلمانان را زنان تشکیل می‌دهند

رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي خاطرنشان کرد: یکی دیگر از عواملی که نوعاً علت اسلام آوردن نخبگان اروپایی می باشد بی پاسخ ماندن سئوالات فکری و حیاتی آنان در مواجه با دیگر مکاتب می باشد که این موضوع را به طور مکرر از زبان نو مسلمانان جهان شنیده شده است.

وی با تاکید بر ارتباط میان گرایش فزاینده بانوان غیر مسلمان به دین اسلام و موضوع کرامت زن در این مکتب ابرازداشت: آمارها نشان می دهد که بیش از 60 درصد افراد تازه مسلمان را زنان دیگر جوامع تشکیل می دهند که عمده دلیل آنان جهت ورود به این مکتب نگاه اسلام به شأن، منزلت و کرامت انسانی زن و نیز تامین امنیت بانوان در پرتو رعایت دستورات دین از جمله مسئله حجاب می باشد، تا جایی که می توان گفت؛ بیش از 90 درصد بانوانی که به اسلام می گرایند، افرادی محجبه و حجاب را عامل امنیت روانی و اجتماعی خود قلمداد می کنند.

*خستگی از وعده‌های پوچ

رئيس شورای مدیریت حوزه علمیه تهران در تبیین علل افزایش گرایش افراد به دین اسلام در برابر دیگر مکاتب گفت: یکی دیگر از عوامل پیوند افراد به دین مبین اسلام، خستگی از وعده های پوچ، دستورالعملهای دیگر مکاتب بشری و فرار از زندگی مدرن و پسا مدرن می باشد که از این رهگذر حرکت موج اسلام خواهی در کشورهای مدرن فزاینده تر می باشد.

*میانگین سنی تازه مسلمانان

وی افزود: از دیگر عوامل شکل گیری موج اسلام خواهی در جهان، بازگشت انسان به فطرت الهی، معنوی و تکوینی خود می باشد؛ زیرا جوان فطرت الهی اش را در اسلام مشاهده می کند و با همین درک به پذیرش دستورات دین روی می آورد و به این دلیل میانگین سنی نو مسلمانان در سراسر جهان زیر 27 سال می باشد.

عضو شورای انقلاب فرهنگی در ادامه جاذبه های اخلاقی دین اسلام را یکی از مهمترین عوامل اشتیاق به گرایش افراد به مکتب اسلام عنوان کرد و در این رابطه گفت: مردم اروپا از بی بندوباری، بداخلاقی، بدمستی و مصرف گرایی به ستوه آمده اند و به دنبال بازیابی هویتی دینی و اخلاقی خود به مکتب اسلام رجوع می کنند که روژه گارودی نیز یکی از همین افراد بود.

 حجت الاسلام والمسلمین رشاد ادامه داد: یکی دیگر از عواملی که در ایجاد موج اسلام خواهی در اروپا موثر بوده است، نگاه اسلام به عنوان پایگاه مبارزه با استکبار، ستم ، کفر و تبعیض قلمداد است و این به معنای نگاه اندیشه ورزانه ایست که به اسلام می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha